Δομή

Ηλικίες 3 +
1 + Παίκτες

Ένα παιχνίδι Ντόμινο 2 σε 1

Δομή

Ένα παιχνίδι Ντόμινο 2 σε 1

Ηλικίες 3 +
1 + Παίκτες

Domi [doh-mee] – ΔΟΜΗ είναι η ελληνική λέξη για την εσωτερική διάρθρωση, η οποία συνδέει τα επί μέρους όμοια ή ανόμοια στοιχεία ενός συνόλου ή συστήματος, η κατασκευή.

Μπορείς να αναγνωρίσεις τους Αρχαίους Έλληνες Θεούς και Ήρωες, που πρέπει να τοποθετηθούν δίπλα στον όμοιό τους χαρακτήρα, για να συνεχιστεί η δομή του παιχνιδιού; Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός! Αν ο χαρακτήρας που ταιριάζει δεν είναι στις κάρτες που έχεις στα χέρια σου, θα πρέπει να σταματήσεις μέχρι να τραβήξεις μία κάρτα που ταιριάζει! Προσπάθησε να είσαι ο πρώτος που τοποθετεί την πιο ταιριαστή κάρτα και να εμποδίσεις τους αντιπάλους σου να τοποθετήσουν τις κάρτες τους στη δομή πριν από εσένα, ώστε να γίνεις ο Έλληνας θρύλος που πάντα ονειρευόσουν να γίνεις!

Το  ‘Παιχνίδι ΔΟΜΗ’ είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αναγνώρισης και συνδυασμού εικόνων αριθμών για παιδιά και ενήλικες. Οι 28 ανθεκτικές κάρτες έχουν ζωντανά χρώματα και μινιμαλιστικό σχεδιασμό επτά (7) από τους σημαντικότερους Θεούς και Ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας, που κάνουν το παιχνίδι με τους φίλους και την οικογένεια ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Τα παιδιά καλούνται να αναγνωρίσουν τους θεούς και τους ήρωες και στη συνέχεια να τοποθετήσουν μια κάρτα domino, η οποία έχει τον ίδιο χαρακτήρα με αυτόν που βρίσκεται στο τέλος των ήδη τοποθετημένων καρτών. Τα χρώματα στο φόντο κάθε χαρακτήρα μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα για τα μικρότερα παιδιά, τα οποία βοηθούνται με την αναγνώριση των χρωμάτων αυτών. Στην πίσω πλευρά των καρτών εμφανίζονται οι παραδοσιακές τελίτσες –βαθμοί (0-6), για τα παιδιά που μόλις ξεκίνησαν να μαθαίνουν τους αριθμούς.

Πολύ εύκολο να στηθεί, πολύ εύκολο να παιχτεί!

Πριν να ξεκινήσεις το παιχνίδι θα πρέπει όλες οι κάρτες αν ανακατευτούν, ώστε κανένας να μη γνωρίζει που βρίσκεται η κάθε κάρτα. Τοποθετείστε όλες τις κάρτες ανάποδα (θα πρέπει να αποφασίσετε με ποια πλευρά θα θέλετε να παίξετε – χαρακτήρες ή αριθμούς) και ανακατέψτε τις. Κάθε παίκτης παίρνει 7 κάρτες domino και τις κρατάει μπροστά του, κρύβοντάς τες από τους αντιπάλους. Οι κάρτες που περισσεύουν θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μία στοίβα, για να μπορεί να τραβήξει μία κάρτα από εκεί όποιος παίκτης χρειάζεται βοήθεια και δεν μπορεί να παίξει με κάποια από τις κάρτες που έχει στα χέρια του .

Εάν το παιχνίδι παίζεται από την πλευρά των χαρακτήρων, πρώτος παίζει ο νεότερος σε ηλικία παίκτης, τοποθετώντας ανοιχτή πρώτα την κάρτα που έχει τον ίδιο χαρακτήρα και στα δύο τετράγωνα. Σε περίπτωση που δεν έχει τέτοια κάρτα, παίζει ο επόμενος σε ηλικία παίκτης . Εάν το παιχνίδι παίζεται από την πλευρά των αριθμών, τότε πρώτος παίζει ο παίκτης που έχει στα χέρια του το υψηλότερο δίδυμο αριθμών (έξι – έξι, πέντε-πέντε κτλ). Το παιχνίδι παίζεται δεξιόστροφα, και κάθε παίκτης θα πρέπει να τοποθετήσει μία κάρτα domino που να ταιριάζει δίπλα στην τελευταία κάρτα που παίχτηκε. Οι κάρτες με τους δίδυμους χαρακτήρες τοποθετούνται κάθετα στις υπόλοιπες κάρτες.

Εάν ο παίκτης που έχει σειρά να παίξει , δεν έχει κάποια κάρτα που να ταιριάζει, θα πρέπει να τραβήξει μια κάρτα από τη στοίβα, ώστε να βρει μια κάρτα που μπορεί να παίξει. Αν δε σηκώσει μια τέτοια κάρτα, τότε χάνει τη σειρά του και παίζει ο επόμενος παίκτης.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν κάποιος παίκτης έχει τοποθετήσει όλες του τις κάρτες, είτε όταν δεν υπάρχουν άλλες κινήσεις. Όταν κάποιος παίκτης τοποθετήσει όλες του τις κάρτες, η παράδοση λέει πως θα πρέπει να φωνάξει “domino” (όταν συμβαίνει αυτό, τότε οι υπόλοιποι παίκτες έχουν χάσει). Όταν δεν υπάρχουν άλλες κινήσεις στο παιχνίδι, τότε νικητής είναι αυτός που έχει τις λιγότερες κάρτες στα χέρια του.

Δίας
Ποσειδώνας
Αθηνά
Αφροδίτη
Άρτεμις
Ερμής
Άρης
Διόνυσος
Ήφαιστος
Πολύφημος
Ίκαρος & Δαίδαλος
Άτλας
Αχιλλέας
Έρωτας
Πάνας
Ηρακλής
Προμηθέας
Απόλλωνας
Εστία
Θησέας
Περσέας
Ιάσονας
Οδυσσέας
Ήρα
Δήμητρα
Άδης

 

Περισσότερα παιχνίδια